Wi-Fi Bağlantınızdan Maksimum Verim Almanız İçin Yapabileceğiniz 5 Şey

Evinizde kullandığınız kablosuz modeminizden hem telefon hem de dizüstü bilgisayarınız için maksimum verim almanız için yapabileceğiniz 5 şey.




Kablosuz bağlantılardan en yüksek verimi almak ve rahat bir internet deneyimi yaşamak, herkesin isteyeceği durumlardan bir tanesidir. Kendi çapımızda bunu sağlamak için birçok yöntem geliştirmişizdir, ya da birilerinden akıl almışızdır. Şimdi kablosuz bağlantıyı biraz daha derinlemesine inceleyip olaya bilimsel açıdan yaklaşalım.

Wi-Fi dalgaları aslında radyo dalgalarından oluşuyor, yani cep telefonu ya da radyoyla yakalanan elektromanyetikdalgalarla aynı şey. Wi-Fi dalgalarının farkı ise 12 cmkadar kısa olması. Kıyaslama yapacak olursak AM radyo dalgalarının uzunluğu yüzlerce metreyeulaşıyor.

Sinyaller, modemden uzaklaştıkça daha da düşüyor. En fazla 45 metreye kadar gidebilen bu sinyaller, eğer arada duvar ya da metal bir yüzey varsa cihaza ulaşması engelleniyor. Dolayısıyla modemin koyulduğu yer, sinyalin daha güçlü gelmesi için büyük önem arz ediyor. Şimdi modemden maksimum verim almak için neler yapılabileceğine sırasıyla göz atalım:

İlk olarak modemi evin merkezi bir yerine koymanız. Bu sayede sinyal her tarafa eşit bir şekilde ulaşır fakat dolap gibi çevresi kapalı olan bir yerde tutmamanız gerekiyor. Az önce de söylediğimiz gibi hemen hemen her yapı, sinyallerin gelmesini büyük oranda etkiliyor. Yani modeminizi mümkün olduğunca açık bir yerde tutmaya çalışın.

Modeminizi yüksek bir yerde konumlandırın. Çünkü birçok modem, dalgaları aşağı doğru yayması için tasarlanmıştır. Üst katınızdaki komşunuza ait modemin sinyallerinin yüksek bir şekilde görünmesinin en büyük sebebi bu.

Evinizdeki birçok elektronik cihaz, modemin sinyallerinin karışmasına sebep olur. O yüzden modeminiz, diğer elektronik cihazlardan olabildiğince uzak bir yerde olsun. Bunu yaptığınız taktirde sinyallerin daha yüksek geldiğini fark edeceksiniz.

Modemlerin çoğu iki antenli olur. Birini dikey, diğerini de yatay bir hale getirirseniz daha fazla verim alacaksınız. Çünkü cihazlar, modemlerin antenleriyle paralel olduğunda daha verimli olacak şekilde çalışır. Bu yüzden laptopların içerisindeki antenler yataydır. Fakat tablet ve mobil cihazlardan alacağınız verim, cihazı tutuşunuza göre değişkenlik gösterecektir. Dolayısıyla antenlerin dikey ve yatay olması hem telefon ve tabletinizin hem de dizüstü bilgisayarınızın en verimli sinyali almasını sağlayacaktır.

Kaynak: Webtekno
Wi-Fi Bağlantınızdan Maksimum Verim Almanız İçin Yapabileceğiniz 5 Şey Wi-Fi Bağlantınızdan Maksimum Verim Almanız İçin Yapabileceğiniz 5 Şey Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 9/08/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]